Jeśli zauważyliście, że ostatnio w miksach bristolskich było coś mało VW to był ku temu istotny powód. Jakiś czas temu
zaobserwowałem w Bristolu zdecydowanie ponadnormatywne ilości Volkswagenów T2 i T3. Stąd oczywisty
pomysł by zrobić osobny miks, w którym występowały by tylko one. Przygotujcie się więc na soczyste dokurwienie tymi dwoma modelami - będzie ponad 60 zdjęć.
Co ciekawe zazwyczaj występują one parami, co zresztą będzie widać na niektórych zdjęciach. Zasada jest prosta - jeśli widzisz gdzieś VW T2, to ze sporym prawdopodobieństwem gdzieś koło niego stoi też T3. Dodam, że tych najfajniejszych T2 i T3 nie ma w miksie, gdyż widywałem je w ruchu. Kilka razy mijały mnie różne dobre T2ki na glebie zrobione np. w szczurzym stylu. To żelazo jest tu naprawdę lubiane.
Dodam tylko jeszcze, że T3ki z Bristolu to w większości wypasione Westfalie a nie zwykłe blaszaki do wożenia cebuli jakie przeważają na naszych ulicach.
Co ciekawe zazwyczaj występują one parami, co zresztą będzie widać na niektórych zdjęciach. Zasada jest prosta - jeśli widzisz gdzieś VW T2, to ze sporym prawdopodobieństwem gdzieś koło niego stoi też T3. Dodam, że tych najfajniejszych T2 i T3 nie ma w miksie, gdyż widywałem je w ruchu. Kilka razy mijały mnie różne dobre T2ki na glebie zrobione np. w szczurzym stylu. To żelazo jest tu naprawdę lubiane.
Dodam tylko jeszcze, że T3ki z Bristolu to w większości wypasione Westfalie a nie zwykłe blaszaki do wożenia cebuli jakie przeważają na naszych ulicach.
T2 |
T2 |
T2 |
T3 |
T3 |
T2 |
Wczesne (1971) T2 |
Wczesne T2 na porszakowskim Fuchsu |
Wczesne T2 dalej |
Wczesne T2 jeszcze |
T3 |
T2 |
No dobra - znudziło mi się. Po prostu paczcie |
Ten był fajny - to koło robi robotę |
Mieton! Mieton! |
Pomalowany razem z oponami. Aż dziw, że kubły całe |
Borbety - srety, czyli najbardziej wsiurskie felgi świata. Jak słyszę samą nazwę to już mnie skręca... |
Dobre blachy |
To ciekawe - VW Kombi |
Ładne, ładne. Chociaż ja mam tak z busami, że to wszystkie T2 mi się niby podobają, ale jakbym miał kupić, to bym nie kupił.
OdpowiedzUsuńOsz Ty!!
OdpowiedzUsuńT2 bardzo lubię, T3 już mniej co nie zmienia faktu, że to fajne i solidne fury.
Widzę, że sprowadzanie działa(ło) w obie strony! O ile rozumiem, że T2 nie było z wycieraczkami wyspiaskimi, to T3? NA PEWNO to niebieskie T3, oraz "wczesne" T2 i Kombi (nigdy nie oferowane, o ile wiem LHD) są po przekładce.
Ciekawe ale nie wiem jak to jest do końca. Ostatnio czytałem w jakimś angielskim periodyku, że z okazji zakończenia produkcji sprowadzili sobie partię (1000 sztuk) z tej ostatniej serii T2 Kombi i wszystkie na zdjęciu miały kierownicę po prawej stronie.
Usuń